Hoppa till huvudinnehåll
väg gradient

Sökords­annonsering

Vi skapar effektiva annonser med Google Ads och Bing Ads

Kontakta oss

Sökordsannonsering (SEA) via Google Ads och Bing Ads är en avgörande strategi för att direkt nå ut till din målgrupp. Genom att noggrant välja rätt sökord och strukturera kampanjer optimerar vi er digitala annonsering för att öka både synlighet och konverteringar utan att nödvändigtvis öka er annonsbudget.

mockup sea

Effektivisera er närvaro online med sökordsannonsering

Google Ads & Bing Ads (SEA) är en metod för att köpa trafik till er hemsida genom betalda annonser. Det handlar om att maximera sannolikheten för att varje klick leder till en konvertering, genom att säkerställa att trafiken är relevant. Vår taktik grundar sig i att arbeta metodiskt med sökordsanalys, att skriva effektiva annonstexter och att hantera budgivningen för sökorden. Genom att ständigt övervaka och optimera annonserna strävar vi efter att minska kostnaden per klick och öka konverteringsgraden. Vår erfarenhet och användning av avancerade analytiska verktyg gör att vi kan erbjuda effektiva SEA-kampanjer som ger ökad trafik och bättre avkastning.

Vår taktik för SEA 

Vår process är utformad för att maximera era investeringar genom att anpassa ert budskap till personer som aktivt söker efter det ni erbjuder. Här är hur vi gör det:

Sökordsanalys

Allt börjar med en omfattande sökordsanalys. Vi undersöker vilka termer er målgrupp använder för att hitta produkter eller tjänster som era. Denna insikt låter oss skapa ett riktad sökordsunderlag som ligger till grund för kampanjerna.

Kampanjer

Utifrån sökordsanalysen skapar vi en strukturerad kampanjstruktur som optimerar era annonseringskostnader och ökar chansen för hög återbäring på varje investerad krona. En välplanerad kampanjstruktur är nyckeln till att nå rätt publik på det mest kostnadseffektiva sättet.

Annonsering

Därefter utformar vi engagerande annonser och optimerar relevanta landningssidor baserade på valda sökord och målgrupp. Vårt mål är att skapa annonser som inte bara genererar klick utan även leder till verkliga handlingar, som köp eller förfrågningar.

Rapportering

En central del av vår strategi är den löpande optimeringen och detaljerade rapporteringen. Genom att kontinuerligt analysera och justera kampanjerna baserat på prestanda säkerställer vi att era annonser alltid presterar optimalt. Ni får regelbunden tillgång till rapporteringsverktyg som dagligen visar hur era resurser investeras och vilken effekt de har.

Utvalda case

Vill ni öka er trafik?

Kontakta oss för att få hjälp med att optimera er digitala marknadsföring och uppnå bättre resultat med sökordsannonsering. Vi kan hjälpa er att nå ut till er målgrupp mer effektivt och omvandla sökningar till konverteringar.

Sökmotorannonsering, eller SEA, är en form av digital marknadsföring där annonser visas i sökmotorernas resultat, såsom Google och Bing. Dessa annonser visas baserat på specifika sökord som era kunder söker på när de letar efter produkter, tjänster eller information online. Målet med SEA är att direkt rikta ert budskap mot en målgrupp som aktivt söker efter det ni erbjuder, vilket ökar chansen för klick och konverteringar.

Att välja rätt sökord är en kritisk del av en SEA-strategin. Processen börjar med en detaljerad sökordsanalys som undersöker vilka termer och fraser er potentiella målgrupp använder när de söker efter de produkter eller tjänster ni erbjuder. Vi ser också över er webbplats, produkt- och tjänstebeskrivningar samt analyserar era konkurrenters strategier för att skapa en omfattande lista över relevanta sökord att satsa på.

Kostnaden för att annonsera på Google Ads och Bing Ads varierar och beror på flera faktorer, inklusive konkurrensen kring era valda sökord och kvaliteten på era annonser och landningssidor. Ni betalar per klick (PPC), vilket innebär att ni endast betalar när någon klickar på er annons. Vi arbetar för att optimera er budget och kampanjstruktur för att säkerställa att ni får bästa möjliga avkastning på mediainvesteringen, oavsett om er budget är stor eller liten.

Framgången i era SEA-kampanjer mäts genom en kombination av faktorer, inklusive klickfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens, kostnad per konvertering och den totala avkastningen på annonseringsutgifterna (ROAS). Genom att sätta upp spårning och använda analysverktyg får ni detaljerad insikt i hur era annonser presterar. Vi tillhandahåller regelbundna, lättförståeliga rapporter och analyser så att ni löpande kan se exakt hur era investeringar bidrar till ert företags tillväxt och mål.